Digitaal Magazine

Publiceren op smartphones en tablets


Sinds kort is het voor iedereen mogelijk om met de juiste tool online magazines uit te geven.
Digitale magazines met het laatste nieuws, opinies, tips, advertenties als je wilt en dat gecentreerd rondom elk denkbaar onderwerp. Je maakt een gespecialiseerde zichzelf vernieuwende uitgave over een product of een merk. Ook kun je een evenement als uitgangspunt nemen en zelfs een hobby. Elk onderwerp waaromheen je een community kunt opbouwen en onderhouden.

Bladeren en lezen alsof het gedrukt is

De nieuwe generatie online magazines zien er uit en laten zich lezen als een gedrukt magazine. Je kunt er zelfs op vergelijkbare manier doorheen bladeren. Je ziet dat in onderstaande video. Extra is dat de magazines naast foto’s ook video’s kunnen bevatten.

Mensen lezen steeds meer vanaf hun smartphones en tablets en daarom is een digitaal magazine de manier om een relatie op te bouwen met jouw community, jouw doelgroep.

 

Hoe ‘vul’ je het digitale magazine?

Elke uitgever is continu op zoek naar de beste informatie en elke editie weer vullen kan best een hele klus zijn. Dat geldt niet voor jouw digitale magazine, want je gebruikt hiervoor een geavanceerde tool die voor jou het werk doet.

Het verzamelen van de kopij voor je magazine (of meerdere magazines) gebeurt volledig automatisch. Met behulp van een nieuwe verfijnde zoekmethode worden continu tienduizenden nationale en internationale nieuwssites afgezocht op berichten over het door jou ingegeven onderwerp. Denk aan websites, blogs, online kranten, tijdschriften, opiniesites, forums, maar ook wetenschappelijke journals en zelfs tweets.

Alle binnenkomende artikelen worden verrijkt met metadata, zodat je eenvoudig kunt scannen en zoeken naar dat wat voor jouw doelgroep impact heeft. Je start de dag met een kop koffie en scant dit nieuws. Je maakt een selectie van items die voor plaatsing in jouw magazine geschikt zijn. Het uitbrengen van een maatwerk magazine kost op deze manier helemaal niet veel tijd en het is nog leuk ook.

Digitaal Magazine op de iPad

Profileer jezelf en bouw een relatie op met jouw doelgroep


Je kunt aan de magazines je eigen magazinetitel geven.
Ook kun je eigen nieuws, acties, mededelingen, aanbiedingen toevoegen ter afwisseling op de nieuwsberichten. Hiermee heb je een mooi instrument in handen om jezelf te profileren. Je eigen tijdschrift! Zoals je op onderstaande screenshot ziet verrijk je de gevonden publicaties door daarop je eigen visie te geven, te vertellen waarom het relevant is en gelezen zou moeten worden, of je geeft bijvoorbeeld ook een korte Nederlandstalige samenvatting als je een Engels artikel cureert.

Digitaal Magazine

Zoals in elk tijdschrift kun je ook in dat van jou advertenties of andere (betaalde) uitingen opnemen. Je voegt deze eenvoudig toe.

 

Morgen al je eigen digitale magazine?

Voor de opzet van een digitaal magazine heb je niet meer dan een ochtend nodig. Het actualiseren van de inhoud doe je vervolgens op de tijden dat het je uitkomt en de frequentie bepaal je zelf.

Wil je meer hierover weten? Klik door naar BuzzTalk Magazines »

BuzzTalk Reader

De BuzzTalk reader  kun je gratis downloaden vanuit de App store (nu beschikbaar voor iPhone en iPad, maar binnenkort ook voor Androidtoestellen).

Via de BuzzTalk Reader kun je zowel een openbaar magazine maken als ook een besloten magazine. Bij een besloten magazine kun je ‘tokens’ uitdelen aan geselecteerde abonnees. Zo kun je bijvoorbeeld voor je bedrijf een intern tijdschrift maken om het management en alle medewerkers op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de markt.